AKCE LEDEN: Pří nákupu 3 a více kusů stejného produktu sleva 5-10% na daný produkt.
Wayusa Brown 100 g Doprodej
  • Wayusa Brown 100 g
  • Wayusa Brown 100 g
  • Wayusa Brown 100 g

Wayusa Brown 100 g0061

Cesmína guayusa

Více antioxidantů než zelený čaj, méně kofeinu než káva – Wayusa neboli Cesmína guayusa, léčivá rostlina z Ekvádoru, posvátný čaj indiánů, stimulant povzbuzující tělo i duši. 

195
170 Kč bez DPH
Skladem
Přistupujeme k člověku a zdraví komplexně Přistupujeme k člověku a zdraví komplexně
Pro produkty hledáme vědecké studie Pro produkty hledáme vědecké studie
Nabízíme jen to, co sami aktivně využíváme Nabízíme jen to, co sami aktivně využíváme
  • Detailní popis
  • Hodnocení

Detailní popis produktu

Wayusa, Cesmína guayusa je rostlina rostoucí v Amazonii označovaná jako posvátný čaj indiánů. Nápoj připravující se z jejích listů má stimulační a harmonizační účinky na tělo i duši a slouží jako kvalitní náhrada kávy či zeleného čaje. Jde o rostlinu příbuznou cesmíně paraguayské, ze které se přiravuje Yerba Maté. Díky absenci hořkých složek a obsahu theobrominu má ale oproti Yerba Maté mírně nasládlou chuť.

Na co je Wayusa dobrá?

  • stimulační účinky – kvalitní náhrada kávy nebo čaje
  • harmonizace organismu
  • lepší soustředění
  • posílení imunity

Co Wayusa obsahuje?

  • L-theanin
  • Theobromin
  • Kofein
  • Antioxidanty
  • Thanniny

Kde ji najdeme?

Wayusa je léčivá rostlina rostoucí pouze v Amazonii konkrétně na hranici mezi Peru a Ekvádorem. Nikde jinde na světě se této rostlině nedaří. 95% světové produkce wayusy pochází z ekvádorské Amazonie, z povodí řeky Napo.

Kdo ji může užívat?

Wayusa může sloužit jako velmi kvalitní náhrada kávy či zeleného čaje. Obsahuje méně kofeinu než káva a díky obsahu aminokyseliny L-Theaninu je i více relaxační než káva. Proto je velmi vhodná pro ty, kterým konzumace kávy nedělá dobře. Vzhledem ke stimulačním účinkům se nedoporučuje užívat v odpoledních a večerních hodinách. Kvůli obsahu kofeinu není vhodná pro těhotné a kojící ženy a pro malé děti.

Nežádoucí účinky – Na co si dát pozor?

V případě konzumace v odpoledních a večerních hodinách či vyšších dávkách může hrozit nespavost.

Dávkování – Tradiční příprava čaje

Do jednoho litru studené vody nasypeme 3-5 polévkových lžic drcených listů. Následně přivedeme k varu a necháte povařit na mírném ohni přibližně 3-5 minut. Necháme vylouhovat přibližně 10 minut. Jednou převařené listy lze znovu 2-3x převařit, ovšem vždy je dobré přidat 1-2 lžíce čerstvých listů.

Zajímavosti – Zpracování Wayusi brown

Po sklizni lístků dochází přirozeně vlivem vlhkého a teplého pralesního klimatu k jejich lehké fermentaci, díky které získává wayusa hnědou barvu. Poté se lístky suší na tropickém slunci. Tento proces dává wayuse specifickou zemitou chuť s jemně kouřovými tóny a čokoládovým nádechem. Po usušení se listy nadrtí nebo jemně namelou.

Upozornění:

“Naší specializací není klinická medicína. Vycházíme z vědy a množství studií založených jak na zvířecích, tak lidských modelech. Při testování produktů v naší biohackingové praxi také používáme sebe-experimenty a různé způsoby měření. Neberte informace v tomto článku jako rady od svého lékaře a vždy k sobě a ke svému zdravotnímu stavu přistupujte zodpovědně.”

Hodnocení

0 hodnocení a 0 uživatelských recenzí

  • 5 0x
  • 4 0x
  • 3 0x
  • 2 0x
  • 1 0x
Zatím nikdo neudělil hodnocení.
Buďte první, kdo napíše hodnocení k tomuto produktu.
Spinner
Cookies Cookies

Potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.